top of page
Illustration_sans_titre.png

Lisa&Dorien

Personaliseren van voorwerpen

Enkele technieken om je T-shirt en objecten te personaliseren:

1) Met sublimatiedruk is het mogelijk om te personaliseren: bekers, schelpen, kussens, puzzels en elk ander object met een met polyester behandeld oppervlak. Vooral alles wat 100% polyester is.

Voor sublimatie heb je nodig: een sublimatie-inktprinter (of een print van een transfervel), een hittepers, consumentenproducten, zoals sublimatietransferpapier, hittebestendige tape, vervangende cartridges. Interesse in sublimatie bekijk wat Lisa en Dorien aanbieden op hun webshop of boek gewoon een les!

 

2) Vinyl snijden met warme applicatie: met deze techniek is het mogelijk om polyester sportshirts (nummers en logo's), t-shirts en pullen uit katoen te personaliseren. Met deze techniek is het aantal kleuren dat je gebruikt beperkt. 

Je hebt nodig: een snijplotter (Cameo of Circut), een hittepers, opstrijkvinyl beschikbaar in vele kleuren.

 

3) Met lasertransfer is het mogelijk om de volgende items te personaliseren: T-shirts, kleding in het algemeen, zowel katoen als synthetische stof, leren en houten voorwerpen, muismatten, etc.

Voor de lasertransfer heeft u nodig: een laserprinter, een hittepers zoals voor sublimatie, een snijplotter (optioneel); consumentenproducten, zoals lasertransferpapier van een type geschikt voor de stof of het object waarop u wilt printen.

 

4) UV-led direct printen, waarmee u pennen en elk ander klein voorwerp, behalve stof, kunt personaliseren. Dit is misschien wel de meest veelzijdige typologie van printen. Voor UV Led direct printen heb je een specifieke printer nodig.

 

Kortom: de keuze van de items die je wilt personaliseren heeft invloed op de druktechniek die je kiest. Je budget heeft ook invloed op je keuzes.

bottom of page